середу, 10 грудня 2014 р.

Аргумент на користь міцного сну

Вчені провели чергове дослідження і виявили ще один аргумент на користь міцного і тривалого сну. Група американських вчених прийшла до висновку, що нестача сну руйнує мозок.


Науковий експеримент вчені з Пенсільванського університету (University of Pennsylvania, США) провели на лабораторних мишах. Постійний недосип призвів до того, що 25% клітин мозку гризунів загинуло до кінця експерименту. Американські дослідники стверджують, що аналогічні процеси відбуваються в людському мозку. Звідси випливає висновок, що компенсація недосипання може призвести до поповнення сил, але не зверне назад відбулися зміни в організмі. При цьому вчені звертають увагу на те, що точний висновок про незворотність наслідків постійної нестачі сну можна зробити тільки після подальших експериментів за участю добровольців.

Професор Сігрід Візи (Sigrid Veasey) з Центру вивчення сну і нейробіології повідомила журналістам BBC News про те, що незабаром будуть проведені дослідження мозку людей, які працюють на нічних змінах, для того, щоб отримати реальну картину.

Співробітники університету заявили про те, що мають намір продовжити дослідження в даній області, щоб у майбутньому створити якийсь медичний препарат, вживання якого дозволить відновлювати втрачені клітини. По всій імовірності, це засіб повинен буде стимулювати синтез певних хімічних сполук в організмі, вироблення яких зазвичай відбувається під час сну.