середу, 10 грудня 2014 р.

Забудьте про текстових повідомленнях

Святкові фотоальбоми, фотографії моря або дощового Лондона будуть набагато цікавіше, якщо вони передають запах.


Цифровий вік збільшив обсяг інформації, що передається від людини до людини, але її якість залишає бажати кращого. Ціле покоління сенсорних інженерів працює над тим, щоб пристрої змогли передавати щось нове, щоб люди могли використовувати всі свої здібності. Мабуть, найцікавішим в цьому плані є можливість передавати запах з допомогою стільникових телефонів.

«Наш девіз - аромат краще тисячі зображень», - говорить доктор Девід Едвардс, який працює біомедичних інженером в Гарварді і паралельно є засновником компанії Le Laboratoire, яка відома виробництвом радикальних сенсорних пристроїв. «Кожна людина має у своєму розпорядженні тисячі датчиків запаху, відповідно, йому чудово підійде новий пристрій під назвою OPhone», - розповів журналістам Едвардс.

Бета-тестування цього пристрою пройде в липні 2014 року. Цей телефон зможе передавати всі існуючі в світі запахи. Доктор Девід Едвардс розробляв новий пристрій у тісній співпраці з Givaudan і кав'ярнею Coutume. Вони створили меню ароматів, які містяться в спеціальних контейнерах. Щоб звільнити потрібний запах, необхідно натиснути всього лише одну кнопку. Як підсумок, вибраний користувачем пристрою аромат буде відправлений адресату, і він зможе насолодитися запахом моря, полуниці і багато чого іншого.